Aktiviteter i sirdalen

For folk flest er Sirdalen gjerne forbundet med vinteraktiviteter, men Sirdalen er et eldorado for den aktivitetssøkende også vår, sommer og høst. Under ditt opphold på Dreyerbu hjelper vi deg gjerne til å benytte noen av de mange andre tilbudene i Sirdalen, og på denne siden har vi samlet en rekke lenker til andre nettsteder der du kan finne ytterligere informasjon.

Visste du for eksempel at du nå også kan spille golf i Sirdalen?

Fidjeland Skitrekk

Fidjeland Skitrekk er et familievennlig skisenter og nærmeste nabo til Sirdal Høyfjellshotell.

Vi har i dag to T-krok heiser og et tallerkentrekk med lys. Høydeforskjellen er 350 meter og den lengste nedfarten er 1,5 kilometer. Vi kan tilby boardercross-løype, bigjump og railer. Varmestua drives av alpingruppa til Sandnes IL og vi kan tilby en topp skiutleie. Vi har distriktets beste snøkanonanlegg og lover derfor meget gode forhold gjennom hele sesongen.

Vi på Fidjeland Skitrekk gjør det ytterste for at dere skal få en god ski opplevelse. Våre medarbeidere arbeider dag og natt for at dere skal få boltre dere i velpreparerte bakker i flotte omgivelser. Hjertelig velkommen til oss!

Fidjeland Skitrekk

Ålsheia Skisenter

Ålsheia Skisenter er ett topp moderne skisenter med 6 heiser og 14 nedfarter. Vi holder til i øvre Sirdal, ca 1,5 time fra Stavanger og ca 2,5 time fra Kristiansand. Vi har 4 helårsansatte og mange sesongarbeidere som er med på å skape kansje verdens beste arbeidsmiljø. Ålsheia Event er en avdeling i Ålsheia Skisenter som tar seg av alle typer aktiviteter som team-building, klasseturer og andre gjennomføringer av opplevelser hele året i vakker natur i Sirdal.

Ålsheia Skisenter

Ådneram Skitrekk

Vi har i dag fire skitrekk, tre talerkentrekk og et gratis barneskitrekk (tautrekket) like ved hovedheisen. Vårt skisenter er særdeles barne og familievennlig da du nærmest kan parkere i bakken. Vi har en stor og moderne varmestue med salg av kald og varm drikke samt småretter som pølse, hamburger, pommes frites. Vi har automatisk snøkanonanlegg i den øverste bakken. Har du verken ski eller snowboard kan du leie det til gunstige priser.

Ådneram Skitrekk

Tjørhomfjellet

Sirdal Alpint i Tjørhomfjellet ligger 605-924 moh. Ski sesongen varer fra desember til slutten av april. Vi har et godt tilbud til hele familien, også for de som ikke står på ski. Huldreheimen er vårt fantastiske barne- og familie området i Tjørhomfjellet. Her finner du familietrekk med tallerkenheis (350m), gratis tautrekk (100m), grillområdet m.m. I lavvoen tilbyr vi barnepass i utvalgte helger og ferier. (NB! Forhåndsbestilling)

Trollexpressen stolheis frakter deg opp 1420m på 5 min. Tjørhomfjellet byr på gode Off-piste muligheter, en liten snowpark og bakker i forskjellig ferdighetsnivåer med nedfarter på opptil 1900m. Vi har skiutleie og kiosk i Huldreheimen. Varmestue og Afterski ved bunnen av stolheisen. Opplev vinteren i Tjørhomfjellet. Vi gleder oss til å se deg i bakken!

Tjørhomfjellet

Stavanger Turistforening

Stavanger Turistforening (STF) er Rogalands største friluftsorganisasjon med 20 263 medlemmer pr 1/9-2007. STFs formål er å arbeide for et enkelt, aktivt, allsidig, trygt og miljøvennlig friluftsliv, og for bevaring av natur- og kulturverdier.

Som et ledd i dette har STF 35 hytter i Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder og Telemark. Mellom hyttene er det 1150 km med T-merkede løyper. Om vinteren blir 400 km skiløyper kvistet.

STF driver aktivt arbeid overfor barn og familier, ungdom, fjellsportinteresserte, vanlige turgåere og eldre. Foreningen arrangerer hvert år turer, kurs og samlinger av forskjelllig slag. Antallet åpne arrangementer er i 2007 ca 250. Foreningen arbeider for vern av natur- og friluftsområder og sikring av det biologiske mangfoldet.

På Stavanger Turistforenings nettsted kan du lese lese alt om deres tilbud og aktiviteter, og hente inspirasjon til å komme deg ut på tur.

Stavanger Turistforening

Sirdalsferie

Dette nettstedet har laget en imponerende oversikt over aktivitetstilbud, overnattingsmuligheter, spisesteder severdigheter og mye annet i Sirdalen. Sirdalsferie har åpent turistkontor fra kl 09:00-16:00 mandag til fredag og holder til på Kvæven i øvre Sirdal, i samme lokaler som Sirdal Fjellmuseum.

Ta kontakt på telefon 38 37 78 00 eller post@sirdalsferie.com for mer info.

Sirdalsferie

Sirdal Fjellgolf

Sirdal er idag godt kjent som et attraktivt vintersportssted. Etterhvert har sommer og høstmånedene blitt mer og mer benyttet av tilreisende og fastboende. For å gjøre tilbudet i Sirdal enda bedre tilbyr vi nå en ny 9-hulls golfbane som ble åpnet i juli 2007.

Banen er designet av den skotske arkitekten Greame J. Webster og besøkende har uttalt at banen er en av Norges flotteste 9 hulls baner. Området den ligger på er som skapt for golf. Banen er svært utfordrene og glir flott inn i landskapet.

Bruk sommeren i Sirdal, og spill fjellgolf på Kvæven!

Sirdal Fjellgolf

Suleskarveien

Suleskarvegen byr på snø, fjell og daler, fossefall, bygder og stillhet. Fra spektakulære Lysefjorden til høyfjellet på Hovden; variasjonen i naturen er komplett!

Vegen som forbinder Rogaland og Telemark fylke snor seg gjennom kommunene Gjesdal, Forsand, Sirdal, Valle, Bykle og Tokke, og byr på fantastisk natur langs en veistrekning som bare må oppleves.

Suleskarveien

Sirdal Høyfjellshotell

Sirdal Høyfjellshotell ligger på Fidjeland, øverst i Sirdal kommune, 650 meter over havet. Hotellet ble åpnet i 1986, og påbygd i 1990 og etter det har vi gjennomført oppussinger i flere avdelinger.

Vi ligger i et spennende fjellområde med skitrekk som nærmeste nabo, dette gjør at vi er blitt Sør Rogalands vinterparadis for hele familien. Resten av året har vi gjester fra hele Europa, enten de skal på fottur i fjellet, se Lysefjorden eller gå tur til Kjerag.

Sirdal Høyfjellshotell

Sirdal Kommune

Sirdal kommunes eget nettsted er et naturlig utgangspunkt for å søke informasjon om tilbudene i kommunen og aktiviteter som tilbys for fastboene og besøkende.

Sirdal Kommune

Google bildegalleri fra Kjerag

Kjerag er et fjellplatå som ligger innerst i Lysefjorden. Her rager de loddrette fjellvegger opp mot 1000 meter, da blir selve kronjuvelen i Lysefjorden, Preikestolen med sine 600 meter en "smågutt". Det er ikke for ingenting Kjerag i de senere årene har blitt anerkjent av de internasjonale basehopperene. De starter opp tidlig om våren så snart snøen har smeltet og holder ut til snøen kommer igjen til høsten. Dersom du tar turen opp i denne perioden vil du ha stor sjanse til å se dem hoppe.

Lenger inne, ca 5 minutters gange fra selve Kjerag, ligger det som tar pusten fra alle. Her finner du Kjerag-bolten - en stein som praktisk talt henger i løse luften 900m over Lysefjorden. Denne bolten er noe av det mest ekstreme og spektakulære man kan finne. Det er bare helt "rått".

Google bildegalleri fra Kjerag